ykk r&d center

in response to the program and scale of the adjacent residential neighborhood, the ykk r&d center is broken down into several blocks. a central courtyard patio 8-meter above the ground serves as a gathering space and allows light into other sections of the building. the division of the volume creates a distinct atmosphere in the building itself (located in a context where open space is sparse). moreover, the atrium and courtyard spaces imply new possibilities for urbanism within architecture itself.

gps: 35.69861, 139.80305 / code: japtok0190

link to google maps

location: japan, tokyo

architect: maki & associates

completed: unknown

photo: 16/12/30

 

img_1926

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s